Vingerzetbanken

Machinewinkel.nl  Met het grootste aanbod.

Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden.

Machines en toebehoren boven de 300,00 euro, worden gratis geleverd in de hele Benelux.

Vingerzetbank

Een afkantpers of zetbank is een werktuigen waarmee men metalen plaatmateriaal in een bepaalde hoek kan buigen (of 'zetten'). Voor kleinere buigbreedtes en/of dunne plaat worden veelal handbediende zetbanken gebruikt, grotere afkantpersen worden mechanisch aangedreven.

kg

Metallkraft vingerzetbank HSBM610HS

  • Gratis verzending
  • Benelux

Voor meer informatie

713770610
Bestel
kg

MetallKraft vingerzetbank FSBM1020-25E

  • Gratis verzending
  • Benelux

Voor meer informatie

713770125
Bestel
kg

MetallKraft vingerzetbank FSBM1020-20HS

  • Gratis verzending
  • Benelux

Voor meer informatie

713770102
Bestel
kg

MetallKraft vingerzetbank FSBM1270-20E

  • Gratis verzending
  • Benelux

Voor meer informatie

713770127
Bestel

Een handbediende zetbank bestaat uit drie hoofdonderdelen: een onderbalk die bevestigd is op een frame, een bovenbalk met verstelbare zetliniaal, een buigbalk met handgreep.

Het plaatmateriaal wordt precies op de aftekenlijn tussen onder- en bovenbalk geschoven. Met een handkruk wordt het materiaal muurvast tussen beide balken geklemd. Vervolgens wordt de buigbalk met behulp van de handgreep omhooggetrokken. Het plaatmateriaal wordt daarbij om de zetliniaal gebogen tot de ingestelde hoek is bereikt, hierbij raakt het plaatmateriaal niet beschadigd en blijft het bovendien volkomen vlak. De zetliniaal is verwisselbaar en bepaalt de vorm van de omgezette hoek.

Bij een vingerzetbank is de zetliniaal samengesteld uit delen van ongelijke lengte. Men noemt deze onderling uitwisselbare delen de 'vingers'. Met deze vingers kan men de zetliniaal praktisch elke gewenste lengte geven. De zetliniaal, bestaat dus uit een of meer vingers, en wordt vastgeklemd op de bovenbalk. Met een vingerzetbank kunnen op eenvoudige wijze platen tot doosvormen worden omgezet.

Voor grote buigbreedtes en dikke platen gebruikt men doorgaans een mechanisch aangedreven afkantpers. Op de pers wordt een set van plooigereedschap (stempel en matrijs) geplaatst tussen de zetbalk (of ram) en de tafel. De perskracht kan mechanisch, hydraulisch, elektrisch of manueel worden gegenereerd. Hydraulische persen kunnen tot meer dan 3000 ton perskracht hebben.

Om zowel de gemaakte hoeken als de maatvoering binnen de gestelde toleranties te houden, wordt bij geavanceerde persen gebruikgemaakt van CNC-sturing, gestuurde aanslagen en zelfs lasermeting. Bij het plooien wordt een werkstuk op een matrijs gelegd, terwijl het horizontaal gepositioneerd is tegen de aanslagen. De plooihoek wordt gemaakt doordat een stempel het werkstuk in de matrijs drukt.

Vingerzetbank kopen

Machinewinkel.nl heeft een groot aantal verschillende typen vingerzetbank voor u in het assortiment opgenomen. Het gaat te ver om elk type hier individueel te beschrijven. Voor een volledige productomschrijving en de technische specificaties van elke type verwijzen wij u door naar de machine van uw interesse.

Hoewel wij er alles aan gedaan hebben om zo volledig mogelijk te zijn in onze informatievoorziening, kan het natuurlijk zo zijn dat u nog vragen heeft. Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice.